Fındığa Değer Katanlar Gecesinde Ödüller Sahiplerini Buldu

'8-14 Ağustos Dün ya Fındık Haftası' kapsamında düzenlenen "Fındığa Değer Katanlar" gecesinde ödüller sahiplerini buldu.

"Herkes için Fındık" temasıyla düzenlenen programda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fındığın, Türkiye'nin en stratejik ve en değerli tanın ürünlerinin başında geldiğini, adeta toprakta yetişen altın olduğunu belirtti. Fındığın her sene 2 milyar dolar civarında ülkeye döviz kazandırdığını ve 600 bin aileye ekmek olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Hakikaten ülkemize bereket getiren bir ürün. Allah'ın bizlere bahşettiği bu ürünü korumalı ve geliştirmeliyiz. Tüm bunlara rağmen ne yazık ki fındığı gereği gibi değerlendiremiyoruz." dedi.

SANAYİ ÜRÜNÜ FINDIK

HER GEÇEN GÜN EKONOMİK ÖNEMİ ARTMAKTA

Sakarya ticaret borsası yönetim kurulu başkanı Adem Sarı “Ülkemiz, fındık üretiminde dünyada söz sahibi olduğumuz ürünlerin başında gelmekte; fındık, her geçen gün ekonomik önemini artırmaktadır. Türkiye’nin dünya fındık piyasalarında sahip olduğu avantajlarını devam ettirmesi ve etkinliğini artırması, söz konusu ürüne yönelik izleyeceği politikalara bağlı olacaktır. İhracat yapmak, bir ülkenin ve firmalarının büyümesi ve rekabet gücünü artırması bakımından önem arz etmektedir. Çok hızlı gelişen uluslararası ticaret işlemleri ve büyüyen diğer ülke ekonomileri karşısında ihracat rakamlarımız bugüne kadar büyümekle birlikte, ihracatçımızın rekabet gücü zayıflamıştır. Dünya fındık üretim ve ihracatında Türkiye’nin bu kadar büyük bir payı olmasına rağmen, bu üründen gereği gibi yararlanıldığını söylemek zordur.” diye konuştu.

HEDEF FINDIKTA İLK SIRA

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya'nın, ülkenin hazinesi fındığın üretiminde önde gelen illerden olduğunu bahsetti. Üreticilerin yaptıkları çalışmalar kapsamında dekar başına verimliliği 250 kilograma kadar çıkardıklarını ifade eden Yüce, "Hedefimiz findik üretiminde şehrimizi daha ön sıraya taşımaktır. Bu sebeple tüm gücümüzü, desteğimizi, hassasiyetimizi esirgemiyor, ülkemizin döviz girdisine önemli katkı sağlamaya devam ediyoruz." diye konuştu.

TMO'DA FINDIK ALIMI 22 AĞUSTOSTA

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurum olarak, 22 Ağustos'ta fındık alımına hazır hale geldiklerini ve alım döneminde üreticinin beklentilerini karşılayacak şekilde her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kumlu Başkanı Adem San da fındığın önemi ve tarihine ilişkin konuşma yaptı. Konuşmaların ardından fındığın tanınması konusunda çeşitli kategorilerde başarılı görülen firma ve bireylere ödüllerini protokol takdim etti.

2021 YILI FINDIK İHRACAT REKORTMENLERİ dalında,

1. FERRERO Fındık İthalat ve İhracat Tic.A.Ş.
  2. BALSU Gıda Sanayi ve Tic.A.Ş.
  3. DURAK Fındık Sanayi ve Tic.A.Ş.
  4. PRO GIDA Tarım Ürünleri Sanayi ve Tic.A.Ş.
  5. YAVUZKAN HAZEL Gıda San. ve Tic.Ltd.Şti.
  6. YAVUZ GIDA San. ve Tic.A.Ş.
  7. ARSLANTÜRK TARIM Ür.San.Nak.İhr. ve İth.A.Ş.
  8. POYRAZ POYRAZ FINDIK Entegre San. ve Tic.A.Ş.
  9. ÖZGÜN GIDA San. ve Tic.Ltd.Şti.
  10. RONLY GIDA San. ve Tic.A.Ş.’ye ödül takdimi gerçekleştirildi.

FINDIĞA DEĞER KATAN AKADEMİSYENLER dalında,

1. Doç.Dr. Cesarettin ALAŞALVAR/TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı
  2. Prof.Dr. Taki DEMİR/Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı’na ödül takdimi gerçekleştirildi.

FINDIĞA DESTEK VERENLER dalında,

1. İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği
  2. T.C. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  3. Akçakoca Ziraat Odası’na ödül takdimi gerçekleştirildi.

FINDIĞA ÜRETEREK DEĞER VERENLER dalında,

1. Alaattin Paşa KABA/Üretici
  2. Ruhi YILMAZ/Üretici
  3. Emre PEKDEMİR/Üretici
  4. Sedat DAMCI/Üretici
  5. Yücel ÇELİK/Üretici’ye ödül takdimi gerçekleştirildi.

MAKİNE EKİPMAN ÜRETİCİLERİ dalında,

1.  HASATSAN Hasat Makineleri’ne ödül takdimi gerçekleştirildi.

FINDIĞA DEĞER KAZANDIRANLAR dalında,

1. T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
  2. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
  3. Düzce Ticaret Borsası
  4. Ordu Ticaret Borsası
  5. Akyazı Ticaret Borsası
  6. Bülent YAŞAROĞLU/TARSİM Giresun Bölge Müdürü’ne ödül takdimi gerçekleştirildi.

SPONSORLAR dalında,

1. BALSU GIDA San. ve Tic.A.Ş./ANA SPONSOR
  2. SAKARYA TİCARET BORSASI/SPONSOR VE EV SAHİBİ
  3. Giresun Ticaret Borsası
  4. Trabzon Ticaret Borsası
  5. Ordu Ticaret Borsası
  6. Ünye Ticaret Borsası
  7. Çarşamba Ticaret Borsası
  8. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası
  9. Akyazı Ticaret Borsası
  10. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
  11. Alpata Teknoloji Yazılım ve Bilişim Hiz.San. ve Tic.A.Ş.
  12. Altun Gıda San. ve Tic.Ltd.Şti.
  13. Aycan Entegre Gıda A.Ş.
  14. İstanbul Fındık San. ve Tic.A.Ş.
  15. MAY Grup
  16. Onur Makine Onur Çatak
  17. Öztürk Fındık Gıda Petrol Tar.Ür.Turz.Nak.İnş.San. ve Tic.Ltd.Şti.
  18. Sarılar Dış Tic.Ltd.Şti.
  19. Şengün Fındık San. ve Tic.Ltd.Şti.
  20. VISYS Makine San.Ltd.Şti.
  21. Yavuzkan Hazel Gıda San.Tic.Ltd.Şti.
  22. Uslu Fındık San. ve Tic.Ltd.Şti.’ye ödül takdimi gerçekleştirildi.

FINDIĞA DEĞER KATAN GAZETECİLER dalında

1. Murat TAŞKIN
  2. Ömer Faruk CEBECİ’ye ödül takdimi gerçekleştirildi.

Program sonunda, günün anısına, TOBB Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na hediye fındık sepeti ve Dünya Fındık Haftası logolu plaket takdimi yapıldı.

Haber Tarihi : 08.08.2022 21:40:41

Borsamızın Hizmet Kalitesi Tescillendi
Dünya Fındık Haftası Kapsamında Fındık Hasat Şenliği Gerçekleşti
Sakarya TB Lisanslı Depoculuk Tesisleri Açıldı
STB Lisanslı Depo Tesisi 8 Ağustos'ta Açılıyor
Dünya Fındık Haftası 8-14 Ağustos 2022 tarihlerinde Sakarya’da düzenlenecek.