Tarım Şurası Yönetmeliği Yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanlığının "Tarım Şurası Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Şûranın hedefleri arasında, bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri üretiminin geliştirilmesi, çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi; tarımsal ve hayvansal üretimin planlanması, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi konularında çalışmalar yapmaya ve stratejiler oluşturmaya yardımcı olacak kararları almak olduğu belirtildi.

İstişari organ niteliğinde olan Şura, Bakanlığın faaliyetleriyle ilgili diğer bakanlıkların, kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcilerinden oluşacak. Tarım ve Orman Bakanı'nın başkanlık yapacağı Şura, Bakanın belirleneceği tarihlerde toplanacak.

Tarım Şurası Yönetmeliğine Ulaşmak İçin  http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/05/20190517-1.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.

Duyuru Tarihi : 22.05.2019 13:58:27

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox Katılımlarıyla İş Forumu