Togo'dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri

Sayın Üyelerimiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 20.05.2019 tarih ve "Togo'dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri" konulu duyurusu;

Dışişleri Bakanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısı ile, Kotonu Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, Togo menşeli birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu bildirilmektedir.

Yazıda, son zamanlarda genellikle Lome/Togo'da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere e-Posta göndererek, Lome'de yerleşik ECOWAS (Economic Community of Western African Countries) veya REDA (Regional Economic Development Agency) gibi kuruluşların ihale kapsamında ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıklarının görüldüğü ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Şirketlerimizin dikkatine getirilmesinde yarar görülen hususlar aşağıdaki şekilde belirtilmektedir:
1.Togo'dan alınan herhangi bir teklife karşı temkinli olunması,
2.Yukarıda belirtildiği Şekilde mesajlar alındığında, bu tür mesajlara şüpheyle yaklaşılması,
3.Ticaret Yapılması Planlanan yerel firma ile bahsettiği ihalenin doğruluğundan emin olunmadıkça, yerel
  firmalara herhangi bir ödeme yapılmaması ve taahhüt altına girilmemesi,
4.Hayali ihaleler için avukatlık/danışmanlık veya bürokratik işlemler adı altında ücret talep edilen
  mesaj lara itibar edilmemesi,
5.Ticaret Yapılması amaçlanan Togolu yerel firmaların varlığına veya ticari faaliyetlerine ilişkin
  tereddüt oluŞması halinde, öncelikle Togo'ya akredite olan Büyüklüklerimizle temasa geçilmesi,
6.Yerel firmalardan alınan mesajların, dış temsilciliklerimizin resmi web sayfaları ve e-posta adreslerinden iletilip iletilmediğine dikkat edilmesi, gerektiği takdirde bu bilgilerin
  temsilciliklerimizden teyit edilmesi,
7.Yerel firmalarca iletilen e-posta ekinde kayıtlı pasaport ve kimlik suretleri veya firmaya ilişkin ticari sicil kaYdı vb. belgelerin doğruluğu teyit edilmedikça buna bağlı mesajların dikkate alınmaması.

Şirketlerimizin, yukarıda bahsi geçen hususlara ilişkin herhangi bir tereddüt yaşaması durumunda Kotonu Büyükelçiliğimiz ile temasa geçebileceği bildirilmektedir.

Duyuru Tarihi : 23.05.2019 17:17:53

Fındık Krokanı İmalatı İhalesi

T.C. Toprak Mahsulleri Ofisi Derince Şube Müdürlüğü'nün 13.09.2019 tarih ve - 16.09.2019

4.100 Ton Balyalı Sap Satış İhalesi