Meksika Ticaretin Kolaylaştırılması Çalışma Grubu

Sayın Üyelerimiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 13.01.2020 tarih ve "Meksika Ticaretin Kolaylaştırılması Çalışma Grubu" konulu duyurusu;

Ticaret Bakanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısı ile, Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Gonca YILMAZ BATUR ile Meksikalı muhatabı Meksika Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Luz Maria de la Mora SANCHEZ'in arasında yapılan mektup teatisi neticesinde iki ülke arasında ticaretin serbestleşmesi ve engellerin kaldırılmasına yönelik istişarelerde bulunulmasının kararlaştırıldığı bildirilmektedir.

Yazıda Devamla, Meksika tarafının, iki ülke arasında ticaretin kolaylaştırılması faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla bir çalışma grubu kurulmasını önerdiği; olası işbirliği alanları ve çalışma konularının görüşlmesi amacıyla bir araya gelinmesini teklif ettiği belirtilmektedir.

Bilgilerinizi ve görüşmenin hazırlıklarında yer almak üzere Meksika ile ticaretin kolaylaştırılması alanında muhtemel iş konularının ve toplantıda gündeme getirilmesi uygun görülen hususlara ilişkin görüşlerinizin en geç 17 Ocak 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar TOBB'a iletilmesi gerekmektedir.

Duyuru Tarihi : 17.01.2020 15:03:41

Ticaret Müşavirleri ile Elektronik Sohbetler - Avustralya

Ticaret Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, Avustralya'da görev yapmakta olan - 17.09.2020

Türkiye-Venezuela Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması (TGA)