İkili Odalara Üyelik Hk.

Sayın Üyelerimiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Birliğin yurt dışında muadil olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabalarını sürdürdüğü, bu çerçevede, bir dizi ülke ile “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” adı altında yapılanmaya gidildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla şu ana kadar 11 ülkeyle “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” kurulmuş olup, ülkemiz öncelikleri doğrultusunda bahse konu çalışmalar sürdürüldüğü anlatılmaktadır. Bahse konu ikili Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıdaki gibidir:

Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası  Forumu
Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu
Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
İkili Oda Forumları kapsamında, hem Türkiye’de hem de muhatap ülkede olmak üzere geniş katılımlı etkinlikler düzenlenmekte olup, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulmaktadır.Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dahil tüm bilgilere buradan ulaşılabilmektedir.

Duyuru Tarihi : 24.01.2020 12:19:37

Ticaret Müşavirleri ile Elektronik Sohbetler - Avustralya

Ticaret Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, Avustralya'da görev yapmakta olan - 17.09.2020

Türkiye-Venezuela Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması (TGA)