Umuma Açık Mahallerde Telif Lisanslaması

Sayın Üyemiz;

Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan yazıda, Fikri Mülkiyet Akademisi bünyesinde kurulan ve Genel Müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet gösteren Telif Hakları Eğitim Merkezi tarafından telif haklarına dayalı tüm sektörlere ve kurumsal paydaşlara yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Bakanlığın yürütmekle görevli olduğu 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren Meslek birliklerinin; üyelerinin hak sahibi olduğu eser, icra ve fonogramların (müzik ) umuma açık mahaller eserlerinin (otel, kafe, düğün salonu, alışveriş merkezi vb.) tarafından kullanılabilmesi amacıyla yürüttükleri lisanslama faaliyeti ile tarifelere yönelik bilgi verilmesi amacıyla 26 Ekim 2021 Salı günü 14:30-15:40 saatleri arasında "Umuma Açık Mahallerde Telif Lisanslaması" başlıklı ekte programı ve katılım linki sunulan çevrimiçi seminer gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

UMUMA AÇIK MAHALLERDE

MÜZİK KULLANIMI-TELİF LİSANSLAMASI

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER PROGRAMI

·         Eğitim saatinde https://kultur.webex.com/meet/telif web linkine tıklandığında direkt katılım sağlanabilecektir.

14.30 – 14.40

Açılış Konuşması

14.40 – 15.20

Seminer Sunumu