Ulusal Staj Programı

Sayın Üyemiz;

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine iletilen 15.06.2022 tarihli yazı;

Söz konusu yazıda "Senin için Seferbiriz" teması ile yürütülen "Staj Seferbirliği Programı"nın ülkemizin istihdam politikaları doğrultusunda genişletilerek "Ulusal Staj Programı (USP)" olarak güncellendiği bilgisi iletilmektedir.

İstihdamda fırsat eşitliği sağlanması ve gençlerin istihdam edilebilirliklerinin desteklenmesi amacıyla 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında "Senin için Seferbiriz" teması ile yürütülen "Staj Seferbirliği Programı", bu yıl ülkemizin istihdam politikaları doğrultusunda genişletilmiş ve "Ulusal Staj Programı (USP)" olarak güncellenmiştir.

Geçen yıl uygulama birliği sağlanarak yaygınlaştırılan ve tüm kamu kurumları ile özel sektörden gönüllü işverenlerin iş birliğiyle başarıyla yürütülen Programın 2022 yılı başvuru ve değerleme işlemleri tamamlanmıştır. İlgili süreçlerin yürütüldüğü Kariyer Kapısı Platformu tüm işverenlerin hizmetine açılmıştır.

Yukarıda bahsi geçen hassasiyetler göz önünde bulundurularak; Birliğinize bağlı tüm odaların ve odalarınıza bağlı firmaların USP hakkında bilgilendirilmesi ve Program kapsamında öğrencilere staj imkanı sağlaması genç istihdamının desteklenmesi bakımından önem arz etmektedir.

Duyuru Tarihi : 30.06.2022 11:04:03