STB'den Sel Bölgesine Ziyaret

Kaynarca ilçesinde yasanan sel felaketinin ardindan Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari ve Meclis Baskani Avni Uçar ilçede geçmis olsun ziyaretlerinde bulundu.

Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari yasanan afetle ilgili su açiklamalarda bulundu. “Günümüzde asiri yagislarin neden oldugu sel baskinlari, en sik rastlanan dogal felaketler arasinda yer aliyor. En son Kaynarca ilçemizde yasanan afette vatandasimizin mal kaybinin çok yüksek olmasina ragmen can kaybinin olmamasi sevindiricidir. Devletimiz ve siyasi irade özel bir önem göstererek bölgeyi Afet Bölgesi ilan etmesi halinde bölgede yasayan esnaf ve çiftçimize nefes aldirilacak, vatandaslarimizin magduriyetleri giderilecektir. Afete maruz kalan tüm hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari küresel isinmanin artmasiyla birlikte Türkiye’de afetlerden dolayi ortaya çikan maddi kayiplarin hizla artigini belirterek, alinacak bazi önlemlerle bu tür felaketlerin boyutunun azaltilabilecegini söyledi.

Baskan Sari “dogal olaylar her zaman olacaktir, olusabilecek tehlikeleri önceden öngörmek için Afet Risk Yönetimi Stratejisiyle birlikte Iklim Risk Eylem Planlari bir an önce olusturulmali gerekli önlemlerin alinmasi gerekmektedir” dedi.

Türkiye’de en verimli ova olarak bilinen Sakarya Ovasinda yasanan seller ve taskinlar nedeniyle toprak ph seviyesinin tarim topraklarinda olmasi gerekenin üst sinirinda oldugunu dikkat çeken Sari suyun tarlada göllenmesi toprakta taban suyunun seviyesini yükselterek kalitesini bozmaktadir. Gerekli drenaj sistemlerinin düzgün yönetilmesi, kanal islah çalismalarinin her yil elden geçirilmesi tarim topraklarinin korunmasi için elzemdir ifadesinde bulundu.

Haber Tarihi : 03.10.2018 09:49:00

STB'den Sel Bölgesine Ziyaret STB'den Sel Bölgesine Ziyaret STB'den Sel Bölgesine Ziyaret
Sakarya Lobisi Ankara'da Tek Ses Oldu

Sakarya Ticaret Borsası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, - 08.11.2018

Vali Balkanlıoğlu'ndan STB'ye Veda Ziyareti

​Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu, - 06.11.2018

Sakarya Ticaret Borsası olağan Ekim ayı Meclis Toplantısı yenilenen Borsa Meclis Salonunda icra edildi

Toplantıda Sakarya'da ilki gerçekleştirilen Sakarya Tarım Hayvancılık - 01.11.2018

STB TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu himayesinde T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımları ile - 31.10.2018

Türkiye'nin ilk ve tek yöresel ürünler fuarı YÖREX'te Sakarya Ticaret Borsası Standı yoğun ilgi ile ses getirdi.

9. Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Antalya Expo Center'da düzenlenen törenle gerçekleştirildi - 26.10.2018