Sakarya Ticaret Borsasından Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivalinde Paydaş Desteği

Sakarya Ticaret Borsası Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivalinin ilk günü festival çerçevesinde açılış kahvaltısı organizasyonu ve Süs Bitkisinde Borsacılık Konferansı ile festivale paydaş olarak destek oldu. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, “Süs Bitkiciliği Festivalinin ilimize kazandırılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçen sektördeki tüm paydaşlara, sivil toplum kuruluşlarına ve yerel yöneticilerimize teşekkür ederim” dedi. STB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, “Festivaller ve fuarlar konusunda Sakarya’nın ileriki yıllarda marka bir şehir olacağını ifade ederek, gerek yöneticilerimizin vizyoner düşünceleri gerekse ilimizin bereketli toprakları buna vesile olacaktır. dedi. Başkan sarı “Süs bitkiciliği, ilimizde gerek üretim miktarı gerekse işletme sayısı bakımından ilerleme kaydetmekte, il ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. STB’nin “paydaşları için değer yaratma” vizyonu ve “üyeleri için etkili çözümler üretme” misyonu doğrultusunda bizde elimizi taşın taşın altına koyduk. Bu sektörün önemli bir paydaşı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttüğümüz işbirliği çerçevesinde süs bitkisini kotasyonumuza aldık. Bu başlangıçla, Türkiye de ilk ve tek olacak olan Sakarya Fidan Borsası’nın kurulması için çalışmalarımız hızla devam ediyor dedi. Festival programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Borsalar Müdürü Yiğit Ateş, İletişim Uzmanı İlknur Çakar’ın Moderatörlüğünde “Süs Bitkiciliği Borsacılığı” hakkında konferans verdi. Aralarında borsa üyelerinin de bulunduğu Konferansta, Borsacılığın Süs bitkiciliğindeki önemine değinen Yiğit Ateş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından desteklenen Ticaret Borsalarının faaliyetleri, Ürün İhtisas Borsacılığının gelişimi, Sakarya Ticaret Borsasının yürüteceği İhale usulü Süs Bitkisi Borsacılığının nasıl yapılacağı ve Odalar Birliğinin Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) aracılığı ile sektördeki ara eleman yetiştiriciliğine nasıl destek olacağı başlıkları altında bilgiler verdi.

Haber Tarihi : 22.09.2019 15:53:31

Sakarya'da STK'lardan Barış Pınarı Harekatına Tam Destek

Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek amacıyla - 16.10.2019

Sakarya Ticaret Borsası, Meclis Salonuna Ahmet Erkan’ın adını verdi…
Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Teknolojileri ve Yem Fuarı Danışma Kurulu Sakarya Ticaret Borsası’nda Toplandı.

24-27 Ekim tarihleri arasında Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanında düzenlenecek olan - 25.09.2019

Borsamızda Süpürge Otu İlk Mahsul İkramiyesi Verildi

Sakarya Ticaret Borsası’nda 2019 yılı hasat sezonunun ilk mahsulü - 17.09.2019