Sakarya Ticaret Borsası; Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ACENTASI oldu

Sakarya Ticaret Borsası; Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ACENTASI oldu.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TURİB) A.Ş. ile acentelik sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, üretici ve yatırımcıları, lisanslı depolardaki ürünlerin TURİB platformu üzerinden online olarak alım-satım işlemleri için Sakarya Ticaret Borsası’na başvuruya davet ederek, acentelik sözleşmesinin Sakarya'ya ve üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, Çiftçilerimizin, müstahsillerimizin, tüccarlarımızın Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım-satımı yapabilmesi için Türkiye Ürün İhtisas Borsası'na (TÜRİB) kayıt olmaları gerekmektedir.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın faaliyete geçmesiyle birlikte, Ticaret Borsalarının Tüm Elektronik Ürün Senedi (ELÜS)'e ilişkin borsacılık faaliyet yetkisi sona erecek. ELÜS alım-satım işlemleri sadece TÜRİB bünyesinde yapılacak. ELÜS’lerin alım-satım işlemleri, yatırımcılar tarafından aracı olmaksızın doğrudan emir girme yoluyla internet tabanlı bir alım satım sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Borsamız, TÜRİB ile sözleşme imzalayarak TÜRİB Acentesi olmuştur.

Yatırımcıların ELÜS işlemlerine herhangi bir kesintiye uğramadan devam edebilmesi için TÜRİB'e kayıt olması gerekmektedir. ELÜS işlemi gerçekleştirmek isteyen yatırımcılar, TÜRİB'e kayıt için aşağıda yer alan tüm bilgi ve belgelerle birlikte TÜRİB ile acentelik sözleşmesi imzalamış olan Borsamıza başvurmak suretiyle kayıt altına alınacaktır.

Gerçek Kişiler İçin Gerekli Evraklar;

-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-Adres teyidi için geçerli sayılan belgelerden herhangi biri (İkametgah ilmühaberi, fatura vb.),

-Aracı Kurum veya Banka’dan alınacak yatırım hesabını gösterir belge,

Tüzel Kişiler İçin Gerekli Evraklar:

-Şirket kuruluş ilanının yer aldığı Tescil Sicili Gazetesi örneği,

-Ticaret Sicilinden alınan Faaliyet Belgesi örneği,

-Vergi Levhası örneği,

-İmza Sirküleri,

-Aracı Kurum veya Bankadan alınacak yatırım hesabı gösterir belge,

BİLGİ İÇİN LİNK:

Duyuru Tarihi : 16.07.2019 11:03:18

TMO Karasu Ekip Açılışı