Sayın Üyelerimiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 12.02.2020 tarih ve "Lüksemburg'da "Citi Invest Control" İsimli Firmanın Şüphe Uyandıran Faaliyetleri Hakkında" konulu duyurusu;

İlgide kayıtlı yazıda, Lüksemburg Büyükelçiliğimizden alınan yazıya atıfla, son dönemde ülkemizden bazı firmalarca yazılı ve şifahi olarak iletilen mesajlara göre, Lüksemburg'da bulunan ‘Citi Invest Control' isimli bir firmanın, ülkemizde özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösterenler başta olmak üzere, bazı firmalarımızla iletişime geçerek, faaliyet alanlarıyla yatırım amaçlı olarak ilgilendiklerini beyan ettiğinin; iletişim kurdukları firmalarımızı, şirket sahibinin veya eşinin tedavi görmekte olduğu bahanesiyle, yüz yüze görüşmek için Roma veya Lüksemburg'a davet ettiğinin; turizm sektöründe faaliyet gösteren bir şirketimizin anılan firma ile bir yatırım fonuna para transfer etmek bahanesiyle maddi sorun yaşadığının anlaşıldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 2019 yılı itibarıyla yaklaşık olarak 4,6 trilyon Avro tutarında yatırım fonuna ev sahipliği yapan ve bu alanda New York'tan sonra dünyada ikinci sırada yer alan Lüksemburg'da kurulan firmaların, uygulamada faaliyet adresi olarak firma kuruluşu ile ilgili belgeleri hazırlayan/düzenleyen muhasebe veya avukatlık bürolarını gösterebildikleri; öte yandan Lüksemburg makamlarının firma kuruluşlarını basitleştirme çabalarının ve vergi konusunda firmalara sağladıkları avantajların da etkisiyle, ülkede yaklaşık olarak 30.000 civarında "posta kutusu" tabir edilen şirketin bulunduğunun tahmin edildiği; Lüksemburg mevzuatına göre bütün firmaların resmi niteliği haiz "Ticaret ve Şirket Kaydı (Registre de Commerce et des Sociétés-www.rcsl.lu)" isimli siteye, firmaya dair muhtelif bilgi ve belgelerle birlikte kaydedildiği, fakat anılan sitede kayıtlarının bulunmasının, söz konusu tüm firmaların güvenilir olduğuna delalet etmediği ifade edilmektedir.
Bu bağlamda, Lüksemburg'da yerleşik şirketlerle iş yapmak isteyen firmalarımızın kurumsal niteliği hakkında şüphe duyulmayan firmalar ile muhatap olmalarının önem arz ettiği vurgulanmaktadır.

Bilgilerinizi ve olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini teminen "Citi Invest Control" firmasının
şaibeli girişimleri hakkında ilgili üyelerinize duyuru yapılmasını rica ederim.

Duyuru Tarihi : 14.02.2020 14:33:59

Yonca Otu Satışı

11.08.2020 Günü saat:14:00'da işletmemizin 2020 yılı istihsali 1.000 ton balyalı - 06.08.2020

Bakliyat Peşin Satışları

Kurumumuz stoklarında bulunan ve ekli listede (Ek-1) yer alan pirinç ve çeltikler - 06.08.2020

Covid-19 Korunma ve Hijyen Eğitimi Sertifika Programı

Başvurular için uzaktanegitimdpusem.dpu.edu.tr veya 0274 443 18 51 / 59 dan ulaşım sağlayabilirsiniz. - 28.07.2020

TMO Pirinç İmalatı İşleri

Bandırma Şube Müdürlüğüne ait stoklardaki çeltikten pirinç imalatı ihalesi yapılacaktır. - 28.07.2020

Islamic Food Processing Association (IFPA) Hk.

İlgide kayıtlı yazıda, "Islamic Food Processing Association" (IFPA) isimli girişimin lansman etkinliği için, - 24.07.2020