TOBB Ticaret Merkezi Hakında

Sayın Üyelerimiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 03.07.2020 tarih ve "TOBB Ticaret Merkezi" konulu duyurusu;

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM), şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezlerdir.

Birliğimiz tarafından Ticaret Bakanlığı'nca belirlenen hedef ülkelerde TTM'ler kurulması planlanmaktadır. Bu çerçevede ilk durak Amerika Birleşik Devletleri'nin Şikago şehri olmuştur. Kuruluş çalışmaları tamamlanan TOBB TTM Şikago, dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O'hare Havalimanı yakınında konumlandırılmış, 8.100 m2'si depo alanı ve 1.160 m2 'si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2 kapalı alan ile Şikago'da Türk şirketlere hizmet verecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle 2010/6 sayılı Tebliğ kapsamında faaliyetlerini sürdürmekte olan TOBB TTM Şikago, kullanıcı şirketlere ABD'de özel olarak seçilmiş pazar segmentlerinde katma değerli hizmetler sunan ve sistemin tüm bileşenlerinin tek çatı altında toplandığı bir platform özelliği taşımaktadır. Profesyonel ekibiyle piyasadaki rakiplerine göre birçok konuda daha teknik, belirgin avantaj ve iyileştirmeler içeren olanakları bir arada sunmaktadır.

TOBB TTM Şikago, öncelikli olarak makine ve teçhizat, elektrikli makina, otomotiv yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksam ve parçaları, alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

TOBB Ticaret Merkezleri ile ilgili olarak tanıtım sunumu hazırlanmış ve yazı ekinde sunulmuştur. İlerleyen dönemde ilgi duyan oda-borsa ve şirketlerimizin katılımıyla detaylı bir webinar tanıtım toplantısı yapılması planlanmaktadır. Konu ile ilgili olarak üyelerinize gerekli bilgilendirmenin yapılmasını ve ABD pazarına ilgi duyan üyelerinizin bilgilerinin ekteki formata uygun olarak tobbtm@tobb.org.tr adresine bildirilmesini rica ederim.

Duyuru detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 08.07.2020 14:16:28

Covid-19 Korunma ve Hijyen Eğitimi Sertifika Programı

Başvurular için uzaktanegitimdpusem.dpu.edu.tr veya 0274 443 18 51 / 59 dan ulaşım sağlayabilirsiniz. - 28.07.2020

TMO Pirinç İmalatı İşleri

Bandırma Şube Müdürlüğüne ait stoklardaki çeltikten pirinç imalatı ihalesi yapılacaktır. - 28.07.2020

Islamic Food Processing Association (IFPA) Hk.

İlgide kayıtlı yazıda, "Islamic Food Processing Association" (IFPA) isimli girişimin lansman etkinliği için, - 24.07.2020

Dalında Fıstık Satışı

27.07.2020 günü saaat 14:00'da işletmemizin 2020 yılı istihsali 100.000 Kg yaş salkımlı, cumbalı fıstıkların - 24.07.2020

1.000 Ton Balyalı Kuru Yonca Otu Satışı