Tasarım Odaklı Yenilik Yarışması

Sayın Üyelerimiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 04.09.2020 tarih ve "Tasarım Odaklı Yenilik Yarışması" konulu duyurusu;

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği, Avrupa Birliği (EU) finansmanı ile sürdürülen "Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye'de Dayanıklılık Projesi" neticesinde kurulması planlanan "Adana ve Mersin Yenilik Merkezleri" kapsamında Çukurova Yenilik ekosisteminde, ürün yeniliği alanındaki problemlere gerçekçi çözümler sağlayacak Tasarım Odaklı Yenilik Yarışması'nın başvurularının açıldığı belirtilen bilgilendirme metni ekte gönderilmektedir.

TASARIM ODAKLI YENİLİK YARIŞMASI BİLGİLENDİRMESİ

Adana ve Mersin illerimizde UNDP ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında, Adana Sanayi Odası, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası ve Mersin Tarsus OSB işbirliği, AB finansmanıyla yürütülen Adana ve Mersin Yenilik Merkezleri Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Tasarım Odaklı Yenilik Yarışmasının başvuruları açılmıştır.

Tasarım Odaklı Yenilik Yarışmasının temel amacı; Türkiye ve Çukurova Yenilik ekosisteminde ürün inovasyonu alanında karşılaşılan problemlerin çözülmesi kapsamında son tüketici ve ihracata yönelik gıda paketlemesinde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretilmesine katkı sağlamaktır.

Yarışma kapsamında başarılı adaylara nakdi ödüller yanında, ürün geliştirme ve Adana-Mersin Yenilik Merkezleri altyapılarından ücretsiz faydalanma gibi çeşitli ayni ödüller de verilecek olup yarışmayla ilgili detaylı bilgi www.tasarlacukurova.com internet adresinde yer almaktadır.

Son başvuru tarihi 28 Eylül 2020 olan Tasarım Odaklı Yenilik Yarışmasına başvurular yukarıda verilen internet sayfası üzerinden gerçekleşmektedir.

Bu çerçevede, İlinizde yer alan tasarımcılar, mühendisler, malzeme bilimcileri, çalışanlar, araştırmacı, akademisyenler ve ilgili bölümlerin öğrencilerinin yarışmaya katılabilmeleri amacıyla yarışmanın duyurulması ve ilgili olabilecek kurumların haberdar edilmesi hususlarında desteklerinizi rica ederiz.

Duyuru Tarihi : 11.09.2020 08:29:57

Ticaret Müşavirleri ile Elektronik Sohbetler - Avustralya

Ticaret Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, Avustralya'da görev yapmakta olan - 17.09.2020

Türkiye-Venezuela Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması (TGA)