Helal Belgelendirme Konusunda Teknik Eğitim

Sayın Üyelerimiz;

Helal Akreditasyon Kurumu'nun 08.09.2020 tarihli ve "Helal Belgelendirme Konusunda Teknik Eğitim" konulu yazısı;

İlgide kayıtlı yazıda, Ticaret Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Helal Akreditasyon Kurumunun (HAK) görevleri arasında helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmenin yanı sıra helal belgelendirme özelinde sektör paydaşlarına ve profesyonellere yönelik eğitimler düzenlemek olduğu kaydedilmektedir. Bu kapsamda, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarında (belgelendirme kuruluşları) çalışan/çalışacak kişilere yönelik olarak 28 Eylül-1 Ekim 2020 tarihleri arasında teknik eğitim düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, anılan eğitim; İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) ilgili kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayımlanan "OIC/SMIIC 1:2019 Helal Gıda İçin Genel Kurallar" ve "OIC/SMIIC 2:2019 Uygunluk Değerlendirmesi - Helal Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar İçin Kurallar" standartları ile söz konusu belgelerde atıfta bulunulan ISO standartlarının ilgili maddeleri başta olmak üzere diğer teknik metinleri içerdiği, 4 gün (toplam 16 saat) süre ile Microsoft Teams uygulaması üzerinden canlı çevrimiçi (online) katılım şeklinde tasarlanan eğitim programının kontenjanının 20 kişi ve katılım ücretinin 1.000 ₺/kişi olduğu ifade edilmektedir.

Duyuru Tarihi : 14.09.2020 15:33:11

Ticaret Müşavirleri ile Elektronik Sohbetler - Avustralya

Ticaret Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, Avustralya'da görev yapmakta olan - 17.09.2020

Türkiye-Venezuela Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması (TGA)