İkili Odalar'a Üyelik

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 06.10.2020 tarih ve "İkili Odalar'a Üyelik" konulu duyurusu;

İlgide kayıtlı yazımız ile, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yurtdışında muadili olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabaları kapsamında, bir dizi ülke ile "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" adı altında yapılanmaya gittiğine ilişkin tarafınıza bilgi verilmiştir.

Şu ana kadar, ülkemiz önceliklerine uygun olarak 13 ülkeyle "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" kurulmuş olup, bahse konu çalışmalar sürdürülmektedir. Birliğimizce kurulmuş olan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıda sunulmuştur:

· Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Bulgaristan: Türkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Kosova: Türkiye-Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu
· Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Sırbistan: Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
· Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

İkili "Oda Forumları" kapsamında, hem Türkiye'de hem de muhatap ülkede olmak üzere, mevcut koşullar da dikkate alınarak, geniş katılımlı etkinlikler düzenlenmekte olup, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlanmaktadır. Ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulmaktadır.

Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dâhil tüm bilgilere, https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/Sayfalar/AnaSayfa.php linkinden ulaşılabilmektedir.

Duyuru Tarihi : 16.10.2020 09:34:30

Tobb'un

Tobb'un "Libya Mutabakat Zaptı Başkanlık Konseyi Kararı" Duyurusu - 23.10.2020

Balyalı Buğday Sapı Satışı