Sanayi İşbirliği Projeleri Hk

Sayın Üyemiz;

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize iletilen; "Sanayi İşbirliği Projeleri" hakkındaki yazı ekte yer almaktadır.

Bilindiği üzere, yüksek ve orta-yüksek teknoloji üretim altyapısının geliştirilmesi, yurt içi üretim oranının arttırılması ve teknoloji açığımızı kapatmak suretiyle cari açığın önlenmesi ülkemizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu çerçevede, kamu alımlarında yeniliği, yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığımız tarafından çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Bu faaliyetler doğrultusunda, ülkemizde yüksek atmosfer gözlemleri yapmak amacıyla kullanılan Radyosonde Cihazı ve GPS Tabanlı Yer Alıcı Sistemi’nin tasarım ve üretimine yönelik olarak yurt içinde mevcut imkân ve kabiliyetlerin tespit edilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından bir Bilgi İstek Dokümanı (BİD) hazırlanmıştır. BİD’e verilecek cevaplar, ilgili sistem ve ekipmanların yurt içinde tasarım ve üretimine yönelik olarak Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarda değerlendirilecektir.

BİD, Bakanlığımıza resmi talepte bulunan özel sektör/kamu kurum ve kuruluşlarına iletilecek olup;

BİD'i almak isteyen özel sektör/kamu kurum ve kuruluşlarımızın, konuya ilişkin imkân ve kabiliyetlerini de içerecek şekilde hazırlayacakları resmi talep yazılarını en geç 4 Aralık 2020 tarihine kadar sip@sanayi.gov.tr adresine iletmeleri,

Konu ile ilgili tüm hususlarda Bakanlığımızın Sanayi Analizleri ve İşbirlikleri Dairesi Başkanlığı (sip@sanayi.gov.tr) ile temasa geçilebileceği

Duyuru Tarihi : 17.11.2020 15:55:18

Salgın Sonrası için Kurumsal Öneriler Webinarı