Nefes Kredisi Başvuruları 1 Haziran'da Yeniden Başlıyor

Sayın Üyemiz;

Nefes Kredisi’nden yararlanmak isteyen üyelerimizin, 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren Borsamızdan alacakları ‘faaliyet belgesi’ ile anlaşma sağlanan bankalara giderek başvurularını yapabileceklerdir. Başvurular Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek ve Kredi Garanti Fonu'da hazine desteğiyle kredilere kefil olacaktır. 2021 Nefes Kredisi’nden, 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kullanabilecek. 6 ay geri ödemesiz dönemin ardından, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitle yapılacak. Kredi faizi yüzde 17,5 olarak uygulanacak. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde, ciro kaybı şartı aranmayacak.

TOBB Nefes Kredisi 2021 İle ilgili tüm detaylar;

1) Üyelerinizin kullanacağı kredi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 17,50 olacaktır.

2) Protokol imzalanan bankalar KGF'ye ödenecek %0,03 (onbinde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile %1 banka komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyecektir.

3) Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir.

4) 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecektir.

5) KOBİ'ler krediye başvurabilmek için öncelikle oda ve borsalarımızdan açıklama olarak "Nefes Kredisi başvurusu içindir." ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecektir. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Faaliyet belgeleri proje başlangıcı olan 01.06.2021 tarihinden itibaren verilmesi gerekmektedir. Bu tarihten önce verilen faaliyet belgeleri geçersiz olacaktır.

6) Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sağladığı destekle KGF'ye ait olacaktır. Oda ve borsalarımızca bloke edilen mevduat teminat kapsamında olmayacaktır. Kredi değerlendirme sürecinde Birliğimiz ve oda/borsalarımız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir.

7) Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir.

Duyuru Tarihi : 31.05.2021 14:41:14

Çin Halk Cumhuriyeti Sohbet Toplantısı

İlgi yazıda, 16 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 10.30'da Guanco - 13.06.2021

Fransa Ambalaj Tasarısı