Sri Lanka tarafından turizm konusunda düzenlenen etkinlik

Sayın Üyemiz;

Dışişleri Bakanlığı’nın 01.07.2021 tarih ve "Sri Lanka tarafından turizm konusunda düzenlenen etkinlik" konulu yazısı;

İlgide kayıtlı yazıda, "Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK) (Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia - CICA) Sekretaryasından alınan yazıya atfen, Sri Lanka Turizm Tanıtım Bürosu'nun 17 Ağustos 2021 tarihinde "Turizm işbirliğini geliştirmek amacıyla AİGK Üye Devletleri ile sanal B2B oturumu" (Virtual business to business (B2B) interactive session with CICA Member States to enhance tourism cooperation) başlıklı etkinliği düzenlemeyi planladığı bildirilmektedir.

Kazakistan Eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in inisiyatifiyle hayata geçirilen AİGK/CICA sürecinin hedefi, Asya'da Türkiye ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) benzeri amaçlara ve kurumlara sahip bir işbirliği yapılanmasının temellerini atmak ve Asya'da güvenlik anlayışına çok taraflı yaklaşımlar getirilmesi yoluyla işbirliğinin geliştirilmesidir.

Asya'da önemli bir diyalog platformu teşkil eden AİGK/CICA'ya ülkemiz tarafından başından beri güçlü destek verilmekte olup, bu çerçevede 2010-2014 tarihleri arasında AİGK/CICA Dönem Başkanlığı Türkiye tarafından üstlenilmiştir. Kazakistan 24 Eylül 2020 tarihinde 2021-2022 AİGK/CICA Dönem Başkanlığını devralmıştır.

AİGK/CICA'da ekonomik, çevre, insani, yeni sınama ve tehditler, askeri-siyasi olmak üzere beş ana boyutta Güven Arttırıcı Önlemler'in (GAÖ) uygulanılmasına yönelik çalışma yapılmaktadır. Ülkemiz "Yeni Sınama ve Tehditler" boyutundaki güven arttırıcı önlemlerin Koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu etkinliğe katılmak isteyen ve turizm alanında faaliyet gösteren kuruluş/şirketlerinin 7 Ağustos 2021 tarihine kadar ekteki kavram kağıdında yer alan linkten kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Duyuru Tarihi : 14.07.2021 13:48:22

Fransa'ya İhracatta Karşılaşılan Dolandırıcılık Teşebbüsleri

Fransa'da yerleşik ünlü perakende zincirleri veya köklü ve tanınmış firmalar adına kendilerinden ürün - 19.07.2021

Dalında Fıstık ve Badem Satışı