STB'den TMO'ya Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ve Meclis Başkanı Avni Uçar Lisanslı Depoculuk faaliyetleri ile ilgili TMO Fındık İşleri Daire Başknı Enver Şimsek, TMO Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz, TMO Teknik İşler Daire Başkanı Taner Şendir’i  ziyaret  etti.

Ziyarette Lisanslı depoculuğun geleceği ve TMO ile birlikte yapılabilecek çalışmalar için istişarelerde bulunuldu. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ziyaret ile ilgili olarak “Tarımsal ürünlerde fiyat istikrarının sağlanması ve çiftçi refahının artırılmasında Lisanslı Depoculuğun önemi her gün daha da artmaktadır. Üreticimiz ürettiği ürünlerin depolanması konusunda sıkıntı yaşamakta ve lisanslı depoculuğun eksikliğini bölgemizde hissetmekteyiz. Dün yaptığımız toplantıda bu konuda ilimizde büyük talep olduğunu gördük. Sadece ilimiz için değil ülkemizin, gelişmiş ülkeler gibi sağlam ve dinamik bir yapıya kavuşturulabilmesi bakımından lisanslı depoculuk önem arz etmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himayelerinde TMO tarafından başlatılan Depoculuk Hamlesi bu açığın kapanmasında büyük rol oynayacaktır. Bu konuda önemli aktör olan TMO ile Bölgemiz de lisanslı depoculuk faaliyetlerinde birlikte hareket etmek ve gelecek planı yapmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdik. TMO Yetkilileri lisanslı depoculuk konusunda her zaman yanımızda olacaklarını ve paydaş olarak katkı sağlayacaklarını ifade ettiler. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle bundan sonraki hedefimiz hazırlayacağımız fizibilite raporları ile modern ve teknolojik depolar inşa ederek, ülkemizin depo açığı giderilecek, ekonomik kalkınmasına da katkı sağlamak olacaktır” dedi.

Haber Tarihi : 04.05.2018 09:36:40

STB'den TMO'ya Ziyaret STB'den TMO'ya Ziyaret STB'den TMO'ya Ziyaret
Başkan Adem Sarı'dan Kınama Mesajı

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; - 15.05.2018