STB'den TMO'ya Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari ve Meclis Baskani Avni Uçar Lisansli Depoculuk faaliyetleri ile ilgili TMO Findik Isleri Daire Baskni Enver Simsek, TMO Lisansli Depoculuk Sube Müdürü Gökhan Gürbüz, TMO Teknik Isler Daire Baskani Taner Sendir’i  ziyaret  etti.

Ziyarette Lisansli depoculugun gelecegi ve TMO ile birlikte yapilabilecek çalismalar için istisarelerde bulunuldu. Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari ziyaret ile ilgili olarak “Tarimsal ürünlerde fiyat istikrarinin saglanmasi ve çiftçi refahinin artirilmasinda Lisansli Depoculugun önemi her gün daha da artmaktadir. Üreticimiz ürettigi ürünlerin depolanmasi konusunda sikinti yasamakta ve lisansli depoculugun eksikligini bölgemizde hissetmekteyiz. Dün yaptigimiz toplantida bu konuda ilimizde büyük talep oldugunu gördük. Sadece ilimiz için degil ülkemizin, gelismis ülkeler gibi saglam ve dinamik bir yapiya kavusturulabilmesi bakimindan lisansli depoculuk önem arz etmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanligi ile Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi himayelerinde TMO tarafindan baslatilan Depoculuk Hamlesi bu açigin kapanmasinda büyük rol oynayacaktir. Bu konuda önemli aktör olan TMO ile Bölgemiz de lisansli depoculuk faaliyetlerinde birlikte hareket etmek ve gelecek plani yapmak için bu ziyaretleri gerçeklestirdik. TMO Yetkilileri lisansli depoculuk konusunda her zaman yanimizda olacaklarini ve paydas olarak katki saglayacaklarini ifade ettiler. Birlikten kuvvet dogar ilkesiyle bundan sonraki hedefimiz hazirlayacagimiz fizibilite raporlari ile modern ve teknolojik depolar insa ederek, ülkemizin depo açigi giderilecek, ekonomik kalkinmasina da katki saglamak olacaktir” dedi.

Haber Tarihi : 04.05.2018 09:36:40

STB'den TMO'ya Ziyaret STB'den TMO'ya Ziyaret STB'den TMO'ya Ziyaret