Başkan Adem Sarı'dan Kınama Mesajı

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; "ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz” dedi.

Adem Sarı yaptığı açıklamada;  Kudüs, büyük bir haksızlık ve uluslararası hukuk ihlaliyle abluka altına alınmaya çalışılmaktadır. ABD yönetiminin aldığı son kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiği, büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması, bölgenin kaderine yapılan bir saldırıdır; bölge ve dünya barışını büyük bir kaosa sürükleyecek  tarihin affetmeyeceği büyük bir yanlışlıktır.

Pervasızca alınan bu kararı, Ramazan-ı Şerifi karşıladığımız şu günlerde Müslümanların izzetine yönelik bir saldırı ve insanlığa yapılmış bir darbe olarak nitelendiriyoruz.

Filistin meselesi kalıcı ve adil bir çözüme kavuşmadıkça, Filistin halkına karşı adaletsiz yaklaşımlar sürdükçe, ne bölgesel ne de küresel huzur ve istikrar mümkün olacaktır. Dünyanın ve insanlığın barışı huzuru için bu yanlıştan biran evvel dönülmesi gerekmektedir.

Sakarya Ticaret Borsası olarak ABD yönetiminin bu sorumsuz, mantık dışı, uluslararası anlaşmalara aykırı kararını kınıyor ve ivedilikle bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. En temel insan hakkı olan yaşama hakkını hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, terörü, teröre destek verenleri ve terörün arkasındaki güçleri kınıyoruz.

11 ayın sultanı Ramazan-ı şerifin tüm halkımıza ve İslam alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennilerimle, tüm halkımızın Ramazan ayını kutlarım” dedi.

Haber Tarihi : 15.05.2018 14:00:43

Başkan Adem Sarı Anneler Gününü Kutladı

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı’ tüm annelerin Anneler Gününü kutladı. - 13.05.2018

Sakarya Fındığı Çin Heyetine Borsa’da Tanıtıldı