Sakarya Ticaret Borsası heyeti Samsun Ticaret Borsası’na Süpürge Teknik Ziyareti Gerçekleştirdi

Sakarya Ticaret Borsasi heyeti Samsun Ticaret Borsasi’na Süpürge Teknik Ziyareti Gerçeklestirdi.

Süpürge otu ve süpürgeciligin gelismesi adina yapilan ziyarete; Sakarya Ticaret Borsasini temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yilmaz, Vedat Arslan ve Meclis Divan Kâtibi Nuri Köseoglu katilim sagladi.

Samsun Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sinan Çakir, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mercan ve Meclis Baskan Yardimcisi Serkan Seyhan’in misafirlerini agirladigi ziyaret sonrasinda, Samsun’da bulunan STB temsilcileri süpürge otunun yetistiriciligi ve islenmesine dair yerinde incelemelerde bulundu; bölge halki ile bilgi alis verisi yapildi.

STB Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yilmaz ve Vedat Arslan; “Sanayi ve teknolojinin gelismesiyle birlikte yeni meslekler ortaya çikarken bazi meslekler kayboluyor. Bir zamanlar Türkiye’nin dört bir yanina el süpürgesi satan Sakarya simdi bu ürünün yok olmamasi için mücadele veriyor. Bir zamanlar Borsamizin kurulmasina vesile olmus binlerce kisiye ekmek kapisi durumundaki bu meslegin kaybolmamasi adina Sakarya Ticaret Borsasi olarak çalismalar yapiyoruz” dedi.

Sakarya'da süpürge üretimi ve Sakarya Ticaret Borsasinin Süpürge otunun cografi isaretinin alinmasina yönelik yaptigi çalismalar, Is-Kur ile ortaklasa yapilan mesleki egitimler hakkinda da bilgiler veren heyet, Borsanin Süpürgenin tanitimi ile ilgili yaptigi çalismalari anlatarak, Süpürgenin ve süpürgecilik mesleginin önemine dikkat çekecek girisimlerin yapilmasinda elbirliginin önemine degindiler.

Sakarya Ticaret Borsasi’na incelemeler ve ziyaret esnasinda Samsun Kaymakami Yunus Emre Altiner, Samsun Tarim ve Orman Il Müdürü Nail Kirmaci ve beraberindeki Ziraat Mühendisleri eslik etti.

Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yilmaz ve Vedat Arslan; Samsun Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sinan Çakir’a misafir perverliklerinden dolayi tesekkür ederek süpürgecilik mesleginin gelisimi için bilgi paylasimina her zaman açik olduklarini dile getirdi.

Haber Tarihi : 18.09.2018 11:49:45

STB Yönetim Kurulu Basınla Bir Araya Geldi.

Sakarya Ticaret Borsası (STB) Başkanı Adem Sarı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hendek Bayrak Tepe Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. - 16.10.2018

Enflasyonla Topyekûn Mücadele

Bilindiği üzere Hazin ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programı kapsamında ülke genelinde - 12.10.2018

Müşterek Toplantı Da Önemli Konular Görüşüldü