Başkan Adem Sarı'dan KOBİ Destek Kredisi Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ve Kredi Garanti Fonu isbirligi ile hayata geçirilen, KOBI’lerin düsük faizli kredi kullanmalarini saglayacak olan ‘KOBI Destek Kredisi’ projesinde basvurular basladi.

Sakarya Ticaret Borsasi (STB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) öncülügünde KOBI Destek Kredisi verecek.

Üyelere yönelik en az 50 bin TL, en fazla da 200 bin TL olmak üzere kredi destegi verilmesi hedefleniyor. Ilk 6 ay ana para ödemesiz, 12 ay esit taksitli geri ödemeli, toplam 18 ay vadeli olacak programin aylik faiz orani ise 1.85 olarak belirlendi. Kredi Garanti Fonu’nun da destekledigi KOBI Destek Kredisi (Nefes) kredisi için Ziraat Bankasi, Halk Bankasi, Vakif Bank, Ziraat Katilim, Yapi Kredi Bankasi, Garanti Bankasi üzerinden basvuru yapilabilecek.

Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari, “ Özellikle KOBI niteligindeki firmalarin son dönemlerde güçlü destege ihtiyaç duydugunu belirterek STB olarak KOBI’lerimizin en önemli meselesi olan teminatlandirma konusuna çözüm üretiyoruz. Finansmana erisim ve sermaye yetersizliginin üyelerimizin çözmek zorunda oldugu sorunlar arasinda oldugunu biliyoruz.

KOBI Destek Kredisi (Nefes) kredisi ile Türkiye ve Sakarya ekonomisinin can damari olan KOBI’lerin ticaret hayatina önemli bir destek sunduklarini kaydeden Baskan Sari, “Nakit ihtiyacinin yogun oldugu bu dönemde yeni bir döneme basladik. Uygun faiz ve ödeme kosullari ile 50 bin TL ile 200 bin TL’ye kadar kredi destegi verilecek. Bu zorlu süreçlerde firmalarimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Bu adimlarla finansman talebindeki küçük ve orta ölçekli üyelerimiz, KOBI Destek Kredisi (Nefes) ile kolay ve hizli bir sekilde bu kaynaga ulasacak. Ülkemiz gelecek hedeflerine güçlü KOBI’lerle ulasacaktir.” diye konustu.

Baskan Adem Sari; “Kredi kullanmak isteyen üyelerimiz Borsadan alacaklari, ‘KOBI Destek Kredisi (Nefes)  Basvurusu’ ibaresini içeren faaliyet belgesiyle Ziraat Bankasi, Halk Bankasi, Vakif Bank, Ziraat Katilim, Yapi Kredi Bankasi, Garanti Bankasina basvurabilirler Borsa olarak tüm imkanlarimizla üyemizin yaninda olmaya devam edecegiz, Üyelerimizin KOBI Destek Kredisi (Nefes) almasi için verilen KOBI Destek Kredisi (Nefes)’nin üyelerimiz ve ülkemiz için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” dedi.

Haber Tarihi : 20.09.2018 17:23:31

Sakarya’da Unutulmaya Yüz Tutmuş Zanaat Süpürgecilik

Sakarya’nın en eski zanaatlardan biri olan süpürgecilik, teknoloji ve ilgisizliğin kurbanı oldu. - 14.06.2019

STB Sakarya Şehir Hafızası Platformuna Katıldı