STB'den Sel Bölgesine Ziyaret

Kaynarca ilçesinde yasanan sel felaketinin ardindan Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari ve Meclis Baskani Avni Uçar ilçede geçmis olsun ziyaretlerinde bulundu.

Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari yasanan afetle ilgili su açiklamalarda bulundu. “Günümüzde asiri yagislarin neden oldugu sel baskinlari, en sik rastlanan dogal felaketler arasinda yer aliyor. En son Kaynarca ilçemizde yasanan afette vatandasimizin mal kaybinin çok yüksek olmasina ragmen can kaybinin olmamasi sevindiricidir. Devletimiz ve siyasi irade özel bir önem göstererek bölgeyi Afet Bölgesi ilan etmesi halinde bölgede yasayan esnaf ve çiftçimize nefes aldirilacak, vatandaslarimizin magduriyetleri giderilecektir. Afete maruz kalan tüm hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari küresel isinmanin artmasiyla birlikte Türkiye’de afetlerden dolayi ortaya çikan maddi kayiplarin hizla artigini belirterek, alinacak bazi önlemlerle bu tür felaketlerin boyutunun azaltilabilecegini söyledi.

Baskan Sari “dogal olaylar her zaman olacaktir, olusabilecek tehlikeleri önceden öngörmek için Afet Risk Yönetimi Stratejisiyle birlikte Iklim Risk Eylem Planlari bir an önce olusturulmali gerekli önlemlerin alinmasi gerekmektedir” dedi.

Türkiye’de en verimli ova olarak bilinen Sakarya Ovasinda yasanan seller ve taskinlar nedeniyle toprak ph seviyesinin tarim topraklarinda olmasi gerekenin üst sinirinda oldugunu dikkat çeken Sari suyun tarlada göllenmesi toprakta taban suyunun seviyesini yükselterek kalitesini bozmaktadir. Gerekli drenaj sistemlerinin düzgün yönetilmesi, kanal islah çalismalarinin her yil elden geçirilmesi tarim topraklarinin korunmasi için elzemdir ifadesinde bulundu.

Haber Tarihi : 03.10.2018 09:49:00

STB'den Sel Bölgesine Ziyaret STB'den Sel Bölgesine Ziyaret STB'den Sel Bölgesine Ziyaret
Sakarya’da Unutulmaya Yüz Tutmuş Zanaat Süpürgecilik

Sakarya’nın en eski zanaatlardan biri olan süpürgecilik, teknoloji ve ilgisizliğin kurbanı oldu. - 14.06.2019