Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı Yoğun Bir Katılım İle Açıldı

Ilk günde rekor ziyaretçi

Sakarya, ilk kez düzenlenen Tarim ve Hayvancilik Makinalari Teknolojileri ve Yem Fuari'na sahip çikti. 160 markanin ürünlerinin yer aldigi fuari ilk günden 15 bin kisi ziyaret etti. Sakarya Valisi Irfan Balkanlioglu, tarim ve hayvanciligin en mükemmel yapildigi yerin Sakarya oldugunu, fuara olan ilginin de bunun kaniti oldugunu söyledi.

Sakarya Ticaret Borsasi ev sahipliginde GL Platform tarafindan, Sakarya Valiligi, Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Hendek Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Sakarya Ziraat Odalari destegiyle düzenlenen fuar, güçbirligine sahne oldu. Sakarya 1. Tarim Hayvancilik Makinalari Teknolojileri ve Yem Fuari'nda büyükbas sigir irklari, küçükbas koyun keçi irklarinin yanisira çiftlik ekipmanlari ve teknolojilerinde son yenilikler görücüye çikti. 160 markanin ürünlerinin yer aldigi standlarda, enflasyonla mücadele kapsamiyla birlikte fuara özel
indirimler üreticilerin ilgisine sunuldu.

MÜKEMMEL SAKARYA
Sakarya Valisi Irfan Balkanlioglu, Türkiye'nin her açidan sansi ilinin Sakarya olduguna dikkat çekerek "Çünkü Sakarya'da tarim ve hayvancilik mükemmel yapiliyor" dedi. Ürecinin kendini gelistirdigini ve bunun sonucunda iyi verim aldigini ifade eden Vali Balkanlioglu, "Dogal" üretimin önemli oldugunu belirerek, “Bunun da yolu devamli arastirmak ve tarimda mekanizasyona geçmektir. Fuar, çiftçinin teknoloji ve gelismelerle bulusmasi anlamina geliyor. Sakarya bu açidan da sansli bir il" dedi.

ISTE SAKARYA'NIN GÜCÜ
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Zeki Toçoglu ise Sakarya’da her sektörün dengeli bir biçimde yer almasi nedeniyle Türkiye’nin kalbi konumunda yer aldigini söyledi. Toçoglu “Sakaryamiz tarim, sanayi, hizmet ve turizm sektörlerini dengeli ve entegre sekilde ekonomik hayati sekillendirdigi bir il. Bizler de yerel idareciler olarak sehrin alt yapisini güçlendirerek sektör temsilcilerinden gelen talepleri degerlendirerek sehrin ekonomisini gelistiriyoruz. Esine az rastlanir essiz cografyasi, jeopolitik önemli, lojistik üstünlügü ile kalifiye insan gücü, Sakarya’nin gücüdür” dedi.

50 BIN ÜRETICI IÇIN FIRSAT
Baskan Toçoglu, Sakarya’nin dünyanin en yasanilabilir kenti oldugunu ifade ederek “Önce zarar vermeyeceksin kadim prensibinden hareketle zarar vermeyecek yararli yatirimlari sehrimize kazandiriyoruz. Fuarlar yurt içi ve disindan sektör temsilcilerini biraya getirmemize vesile oldu. Tecrübe paylasimlarini gerçeklestirdigi yeniliklerin paylasildigi fuarlari önemsiyoruz. Bu fuarla da yaklasik 50 bin çiftçimiz yeni isbirlikleri ve üretim sekilleri için firsat yakalayacak” ifadelerini kullandi.

HEDEFIMIZ AYNI
Fuarin ev sahibi Sakarya Ticaret Borsasi Baskani Adem Sari da “Sakaryalilar olarak sansliyiz. Dogal tarima uygun verimli topraklarimiz, donanimimiz ve tarimimizi gelistirmek isteyen irade ve tutkumuz ile bizi yüreklendiren mülki idari, sivil, tüzel kisilikler var. Böyle fuarlar araciligiyla tecrübe birikim ve bilgilere atilimlara yatirimlara gelismelere kolayca ulasilabiliyor. Sakaryalilar olarak bizler sansliyiz. Çünkü hepimizin hedefi gelisen ve büyüyen Sakarya ve hepimiz bunun için çalisiyoruz” dedi.

“HENDEK GELECEK YIL DA TALIP”
Hendek Belediye Baskani Irfan Püsküllü, fuarin ilçesinde yapilmasindan mutluluk duydugunu vurgulayarak “Biliyorsunuz bir fuar alani yapilmak isteniyor. Biz simdiki fuar alanimizi her zaman tahsis etmeye haziriz. Üzerimize ne düserse yapmaya devam edecegiz. Umarim bundan sonraki yillarda da fuarimiz burada gerçeklesir” diye konustu. Sakarya Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Akgün Altug ve Ziraat Odalari Il Koordinasyon Baskani Ali Sener Bayraktar da fuarin Sakarya'ya katkisina dikkat çekerek destegi olan tüm kurumlara tesekkür etti.

KATILANLAR
Açilisa Sakarya Valisi Irfan Balkanlioglu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoglu, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Zeki Toçoglu, Sakarya Tarim Orman Il Müdürü Mehmet Erdemir, Hendek Belediye Baskani Irfan Püsküllü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Akgün Altug, Ziraat Odalari Il Koordinasyon Baskani Ali Sener Bayraktar, Sakarya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Adem Sari ile ziraat odalari sivil toplum kuruluslari ve çok sayida ziyaretçi katildi.

Haber Tarihi : 26.10.2018 21:35:34

Sakarya Lobisi Ankara'da Tek Ses Oldu

Sakarya Ticaret Borsası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, - 08.11.2018

Vali Balkanlıoğlu'ndan STB'ye Veda Ziyareti

​Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu, - 06.11.2018

Sakarya Ticaret Borsası olağan Ekim ayı Meclis Toplantısı yenilenen Borsa Meclis Salonunda icra edildi

Toplantıda Sakarya'da ilki gerçekleştirilen Sakarya Tarım Hayvancılık - 01.11.2018

STB TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu himayesinde T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımları ile - 31.10.2018

Türkiye'nin ilk ve tek yöresel ürünler fuarı YÖREX'te Sakarya Ticaret Borsası Standı yoğun ilgi ile ses getirdi.

9. Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Antalya Expo Center'da düzenlenen törenle gerçekleştirildi - 26.10.2018