Sakarya Yıldızlarını Ödüllendirdi

Sakarya Oda ve Borsalarının ortaklığında düzenlenen Sakarya'nın Yıldızları Ödül Töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. Törene Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK- İŞ Başkanı Ergün Atalay, Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, çevre oda ve borsa başkanları, il protokolü, daire müdürleri, SATSO Meclis Üyeleri, Komite üyeleri, komisyon üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurulları ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Ödül töreninde Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ise;

“Ülke ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, katma değer oluşturmaya çalışan ve kendi zenginliğini toplumun kalkınmasıyla birlikte ele alan ya da almaya çalışan Sakarya ili Borsalarımızın ve Ticaret Odalarımızın değerli üyeleri, sizlere bu tutumunuzdan dolayı, şahsım ve Sakarya Ticaret Borsası adına şükranlarımı sunuyorum. Sayenizde Sakarya’mız, Türk ekonomisinin gelişmesi ve ivme kazanmasında etkin ve yönlendirici bir gücü temsil etmektedir. Ülkemizin her fırtınada, hem kendi hem dünyadaki yönetsel krizler yüzünden “neredeyse” en büyük değer kayıplarına maruz kalması boşuna değildir. Türkiye kendi sikletindeki gelişmekte olan ekonomiler içinde, en kırılgan ekonomiye sahiptir. Bir türlü bu realiteden kurtulamamaktadır...

Bizler reel piyasanın en önemli üyeleri olarak, zaten Türkiye ekonomisinin ne durumda olduğunu hem yeterince hem de somut olarak yaşıyoruz. Fakat sözlerimi bir umutsuzluk ve karamsarlık olarak algılamayın lütfen, demem odur ki, Türkiye’nin kurtuluşu; aklın yolunun bir olması gibi, bellidir: Üretken sermaye gruplarının yoğunluğunun Gayri Safi Milli Hasıla’daki oranını sürekli artırmamız, krizlerin sayısını azaltacağı gibi, kalkınmanın sürdürülebilirliği, toplumsal faydanın dengeli dağıtılmasını, değer kayıplarının sınırlandırılmasını daha fazla sağlayacaktır.

Ulusal kalkınmanın kırsal ekonomik yapı içinde iki önemli öğesi “Tarım” ve “Hayvancılık”tır. Borsamız üyeleri işte bu yüzden, ulusal kalkınma sürecinde aldıkları örnek sorumlulukları, daha da artırmalıdır. Üreticilerimiz katma değer üretmenin yeni yollarını bulmalı, kurumsal olarak bunu belirli bir sürdürülebilirlik içinde ortak sağduyuya aktarabilmelilerdir. Böylece tarım ve hayvancılık, sanayi ve hizmet sektörüne girdi sağlayan, yeni istihdam yaratan, sektörler ve bölgeler arası dengeli kalkınmayı ve istikrarı oluşturan bir üretim odağı olacaktır. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık hem ihracat ve milli geliri artıran, hem ulusal beslenmeyi güvence altına alan, hem de kalkınmayı finansal olarak öz kaynaklara dayandıran bir üretimi ülkeye armağan edecektir.” Diye konuştu.

Ödül törenine Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Avni Uçar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katılım sağladı.

Protokol konuşmalarının ardından ilgili kategorilerde Sakarya'nın Yıldızlarına ödülleri takdim edildi.

Haber Tarihi : 22.12.2018 12:15:33

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce'den STB'ye Ziyaret

Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Yüce - 11.01.2019

STB BAŞKANI ADEM SARI ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI