Yaşanan Sel Felaketi Sonrası Başkan Adem Sarı'dan Açıklama

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı Kocaali ve Düzce de yaşanan sel felaketinin ardından yaşanan afetle ilgili şu açıklamalarda bulundu

Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, “Günümüzde aşırı yağışların neden olduğu sel baskınları, en sık rastlanan doğal felaketler arasında yer alıyor. En son Kocaali ilçemizde yaşanan afette vatandaşımızın mal kaybının çok yüksek olmasına rağmen can kaybının olmaması sevindiricidir. Fakat Düzce’ de yaşanan felaketin büyüklüğü ile birlikte 7 kişinin kayıp olması da bir o kadar üzücüdür. Dileğimiz kayıp vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılması ve yaraların bir an önce sarılmasıdır.

Bizler böyle zamanlarda el ele vermeyi, yaralarımızı birlikte sarmayı bilen bir milletiz. Yaşanan bu sel felaketlerinin ardından devlet millet el ele vererek meydana gelen zararları en kısa sürede telafi ederek, hayatı daha yaşanır bir hale getireceğiz.

Doğal olaylar her zaman olacaktır. Unutmamalıyız ki doğanın ekolojik etkilerini gözönüne almadan plan yapmak kısa süreli kârlı bir çözüm olabilir ancak uzun vadede büyük felaketlerin yaşanmasına sebep olur. Asıl olan geçici önlemler yerine oluşabilecek tehlikeleri öngörmek için “Afet Risk Yönetimi Stratejisi” ile “İklim Risk Eylem Planları” bir an önce oluşturulmalı ve plansız çarpık kentleşmeye bir an önce son verilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

Sel felaketinde zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

Saygılarımla,

Adem SARI

STB Yönetim Kurulu Başkanı

Haber Tarihi : 19.07.2019 16:52:03