Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda güzeller podyumda rüzgar gibi esti

Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda güzeller podyumda rüzgar gibi esti İşte Sakarya’nın güzelleri Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı dün güzeller geçidine sahne oldu. Teke, koç ve buzağı güzellik yarışmasında Sakarya'nın yetiştiricileri adeta gövde gösterisi yaptı. İnatçı tekelerin tozu dumana kattığı yarışmada jüri şampiyonları belirlemekte zorlandı. GL Platform Fuarcılık tarafından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Hendek Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, ikinci gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Üreticiler özellikle tarım makinaları standlarında kuyruklar oluşturdu. Fuara, Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği "Teke, Koç ve Buzağı Güzellik Yarışması" damga vurdu. Sakarya'nın üstün genetik özelliklere sahip, özenle süslenen güzelleri, manken gibi yürüyüşleriyle tüm dikkatleri üzerlerinde topladı. Yetiştiriciliğe teşvik etmek için düzenlenen yarışmalara 25 yetiştirici katıldı. Kıran kırana geçen yarışmada, hayvanların sağlık durumu, vücut ölçüleri, yaşları, boynuz yapısı, ırk özellikleri ve vücut uyumu kriterlerine göre değerlendirme yapan juri, seçim dereyece girenleri belirlemede zorlandı. “Yarışma bahane, birliktelik şahane” Güzeller içinden ilk üçe girenler zorlu bir karar verme süreci sonrasında açıklandı. Değerlendirme sonucunda Koç Yarışması’nda birinciliğe Pamukova’dan Recep Yılmaz’ın yetiştirdiği Ayber adını verdiği koç layık görüldü. Teke kategorisinin şampiyonu ise Geyve Yaylak’tan Arif Avcı’nın yetiştirdiği “Reis” oldu. Avcı, yetiştirdiği her hayvana gözü gibi baktığını söyledi. Biberonlu çilek şampiyon oldu Simental Irkı Buzağı kategorisinde biberonuyla podyuma çıkan “Çilek” isimli buzağı birinci oldu. Holstein Irkı Buzağı Kategorisinde ise Sakarya Ticaret Borsası Meclis Üyesi Osman Yavuz’a ait “Baran” rakiplerini geride bırakarak gönülleri fethetti. Yavuz “Yarışma bahane, birlikte olmak şahane” dedi. “Dertlerine derman olacağız” Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Toçoğlu zorlu koşullar altında üretim yapan çiftçilere moral olmak için bu yarışmaları düzenlediklerini belirterek “Biz bölgemiz dahilindeki her yetiştiriciye tek tek ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar sıkıntı ve sorunlarında bizimle temasa geçiyorlar biz de elimizden geldiğince dertlerine derman oluyoruz. İnanıyoruz ki el ele verilince aşılmayacak sorun yoktur” diye konuştu. “Tarım yaşamdır, dönüşümdür” Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erhan Fidan ise tarım ve hayvancılığın "yaşamı ve dönüşümü" ifade ettiğini belirterek "Türkiyenin en verimli topraklarına sahibiyiz. Dört mevsim tarım yapıyoruz” dedi. HAYKOOP Başkanı Recep Pulat da seneye düzenlenecek olan yarışmada hayvanların açık artırma ile satılması önerisinde bulunarak “Seneye birinci olanlardan birini de ben alacağıma söz veriyorum. Maksat üretici kazansın” dedi. Yarışmalarda ödülleri sırası ile; Koç güzellik yarışmasında üçüncüye ödülünü Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Toçoğlu, ikinci ve birinciye ise ödülünü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan ödülünü takdim etti. Teke güzellik yarışmasında üçüncü, ikinci ve birinciye ise ödüllerini Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk ödülünü takdim etti. Buzağı güzellik yarışmasında Simental Irkı üçüncüsü ödülünü Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Merhum Ahmet Erkan'ın oğlu Burak Erkan tarafından, ikinciye Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Avni Uçar ve birinciye ise Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ödülünü takdim etti. Buzağı Holstein Irkı güzellik yarışmasında üçüncüye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldırım Çakmak, ikinciye HAYKOOP Başkanı Recep Pulat ve birinciye Sakarya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Özçelik ödülünü takdim etti. Yarışma sonunda üçüncüler çeyrek, ikinciler yarım, üçüncüler de tam altın kazanırken, katılan tüm çiftçilere yem hediye edildi.

Haber Tarihi : 26.10.2019 14:05:24

STB Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini Aldı
STB Başkanı Adem Sarı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Adem Sarı Gazeteciler ve Basın Bayramı için yaptığı açıklamada; Kamu adına gerçekleri - 24.07.2020