Sakarya Heyeti’nden Dünya Çapında Üniversitelere Teknik Ziyaret

Güvenli ve sağlıklı bir gelecek için gıda ve tarım teknolojilerinin önemini öngören Sakarya Ticaret Borsası, Hollanda’nın tarım ve gıda teknolojilerinde dünya lideri olan HAS University of Applied Sciences (Uygulamalı Bilimler) Üniversitesi ve Wageningen Üniversitesi Araştırma Merkezi (WUR) ile işbirliği yapıyor.

Gerçekleştirilen ziyaretin önemine değinen Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, “ tarım ve gıda sektörlerine yönelik çalışmalara imza atmayı planlıyoruz. Sakarya’da kurmayı planladığımız Tarımsal Uygulama Merkezi için dünyanın en iyileri arasında bulunan üniversiteler ile iş birliği gerçekleştireceğiz” bilgisini verdi.

Hollanda'nın Gıda Vadisi'nde bulunan üniversitelere yapılan teknik ziyarette Sakarya Ticaret Borsası’nın hayata geçirmeyi planladığı Uluslar Arası Tarım Uygulama Merkezi projesinin sunumunu gerçekleştiren Başkan Adem Sarı yaptığı açıklamada; “Tarımın stratejik önemine vurgu yaparak, "Toprak candır, hayattır. Tarıma, toprağa ve çiftçiye sağlanacak olan her destek, ülkeye büyük oranda katma değer olarak geri dönecektir. Bu gerçeğin izinde bizlerde borsa olarak tarım ve hayvancılığın gelişerek, üretimi teşvik edecek çalışmaların adımlarını atıyoruz ”dedi.

Teknik incelemelerde bulunulan her iki üniversitenin, tarım ve çevre bilimleri alanında dünya standartlarında kabul edildiğini belirten Sarı; Hollanda ile birlikte çalışma yapmak için akademik ve tarımsal uygulamalar üzerine yaptığımız görüşmelerimizle önemli olan adımları attık, ikili işbirliğimizi güçlendirerek projeler geliştirmeye kararlıyız’’ dedi.

Ziyarette, yönetim kurulu üyeleri Serkan Kayınova, Serdar Koç, Özel Kalem Müdürü Semih Kınalı, Tescil Şefi Levent Özcan, Sakarya Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr Selim İnançlı ve Öğretim Görevlisi Sebahat Şahin hazır bulundu.

Haber Tarihi : 29.01.2020 06:46:24

STB Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini Aldı
STB Başkanı Adem Sarı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Adem Sarı Gazeteciler ve Basın Bayramı için yaptığı açıklamada; Kamu adına gerçekleri - 24.07.2020