Sakarya Oda-Borsa Başkanları Korsan Fındık Ticareti Yapanlar Hakkında Ortak Görüş Dile Getirdi

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar ve Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar Korsan Fındık ticareti yapanlar hakkında ortak görüşlerini dile getirdiler.

Paydaşlar adına ortak görüşleri dile getiren Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı; “Fındık alımlarının başladığı bu günlerde köylere giderek fındık satın alan sahte tüccarlara karşı, çiftçileri uyararak, fındıkta oyuna gelmemeleri için dikkatli olmalarını istedi.

Sakarya ekonomisine yüksek oranda katma değer sağlayan önemli bir ürünümüz olan fındık üretiminin ilimiz için ayrı bir yeri ve önemi var. İlimiz ekonomisine zarar vermemek ve oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi adına üreticisinden tüccarına artı tüketicisine kadar bölgemizde görülen kaçak alış yapan tüccarlara fırsat vermemeli, toplu bir yerel mücadele başlatarak zararın önüne geçmeliyiz. Bu konuda Valiliğimizden tarım il müdürlüğümüze, ziraat odamızdan, muhtarlarımıza kadar hepimize önemli görevler düşmektedir.

Hiçbir yere kaydı bulunmayan, korsan fındık tüccarlarına karşı özellikle üretici vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Korsan tüccarlar köy köy gezerek, kantarda kilodan çalıp, randımanında da oynama yapıp üreticimizi kandırabiliyorlar. Üstelik vergisi yok. Kaydı yok. İn midir? Cin midir? Ne yapıyor bilinmiyor.”

Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için kesinlikle dikkatli olmalarını, köy muhtarlarının da bu konuda duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Hiçbir kaydı olmayan korsan satıcıların tespiti konusunda devletimizin denetim mekanizmalarını göreve çağırıyoruz. Bu konuda bizler Sakarya İli Oda ve Borsaları olarak elimizden geleni yapmaya hazırız, tüm üreticilerimize dikkatli ve bereketli bir sezon dileriz.

Haber Tarihi : 25.08.2020 14:02:41

3.Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali Ziyarete Açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi himayesinde düzenlenen 3. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği - 17.09.2020

STB Ülkemizdeki Teknoloji Altyapısı En İyi Soğuk Hava Depolarını İnceledi