STB Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali Basın Lansmanına Ev Sahipliği Yaptı

Bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,  Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, SATSO Başkanvekili Yüksel Avşar, Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Buluşmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman, “Bilindiği üzere festivalimizin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Çok ciddi bir yol kat ettik. Büyükşehir Belediyemizin himayelerinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. Her yıl ufak rötuşlarla festivalimizi yenilemeye devam ediyoruz. Geçen yıl 180 civarında katılan firma varken, bu yıl pandemi döneminin açık havanın avantajını kullanarak bütün stantlarımızı doldurduk. Festivalimiz Sakarya’mıza çok ciddi tanıtım  katkısı sağlıyor dedi.

Dış mekan üretiminin yüzde 30’u Sakarya’da
Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, “Dünyada süs bitkiciliği üretimi hızlı değişim gören sektörlerden bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Çoğu ülkede süs bitkisi tüketiminin arttığı görülmektedir. Sektörün son yıllarda gelişimi hızla artıyor. Ülkemizde de bu sektörün hızla geliştiğini söyleyebiliriz. Şehrimiz dış mekan süs bitkiciliği üretiminde ülkemizin yüzde 30’unu karşılıyor. Festivale destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Basın lansmanına STB adına Başkan Adem Sarı ile birlikte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Sarı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Akman katılım sağladı.

Haber Tarihi : 09.09.2020 14:19:15

Sakarya'nın Yıldızları Ödül Töreni Gerçekleştirildi
STB 4.Dönem Stratejik Plan Kapsamında 4 Yıllık Hedeflerini Belirliyor
Başkan Kılıç Ve Sarı Tarımsal Amaçlı Lisanlı Depolama Alanındaki Çalışmaları İnceledi