3.Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali Ziyarete Açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi himayesinde düzenlenen 3. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali, bugün gerçekleştirilen açılış töreni ile ziyaretçilere kapısını açtı.

Festivalin açılış törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek ve Muhammed Levent Bülbül, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Sarı, Geçmiş Dönem Milletvekilleri, Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve İl Başkanları, STK ve Dernek Temsilcileri ile çok sayıda sektör temsilcisi ve basın mensubu iştirak etti.

Sapanca Kırkpınar’da açık ve oldukça geniş bir alanda düzenlenen festivalde peyzaj ve süs bitkisi alanında faaliyet gösteren 145 firma birçok ürününü 3 gün boyunca 30 binden fazla ziyaretçiye sergileyecek.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman, festivalin her geçen sene daha da ilgi çektiğine vurgu yaptı. Adıyaman; “ Festivalimizi içinde bulunduğumuz pandemi sürecine uygun olarak Büyükşehir Belediyemiz ve Sağlık İl Müdürlüğümüzün destekleri ile salgına karşı tedbirli bir hale getirdik. 53 kişilik bir ekip ile 4 ay’a yakın yoğun çalışma ile çok iyi hazırlandık.  Bütün stantlarımız dolu ve ziyaretçilerimizin her anlamda görmek istedikleri materyalleri bulabileceği bir festival oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sakarya Ticaret Borsası adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Sarı;

"Çiçek ve süs bitkileri üretimi, doğaya saygı, insanın çevresel ve görsel yaşam kalitesinin artması, estetik sanat kültürünün tanıtımı, en önemlisi mimari, çevre tasarım sanatında çok önemli unsur olan bir sektördür.

Günümüzde artık gıda kadar önemli gelişim gösteren süs bitkileri sektörü, insan psikolojisinin ve sağlıklı nesiller yetişmesinin de bir parçasıdır. Büyüyen ve gelişen şehirlerde nefes alanları yaratmak ve gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak bu sektörün sorumluluklarındandır." dedi.

Haber Tarihi : 17.09.2020 08:54:43

Sakarya TB'den Burdur Ticaret Borsasına Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası Burdur Ticaret Borsası Meclis - 21.10.2020

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı 16 Ekim Dünya Gıda Gününü Kutladı