Ortak Akıl Oluşturarak Birlikte Hareket Edilmeli

Sakarya Ticaret Borsası Kardeş Borsa Trabzon Ticaret Borsası Heyeti ile biraraya geldi. Birlikte yürütülecek projeler kapsamında görüş oluşturmak için bir araya gelen iki borsa yöneticileri fındık ürünü ve borsacılık faaliyetleri kapsamında istişarelerde bulundular.

Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile birlikte yürütülen “fındıkta verimin arttırılması projesi hakkında bilgiler verdi. Projenin meşakkatli ve uzun soluklu bir çalışma olacağının altını çizen Başkan Adem Sarı “Proje kapsamında fındık bahçelerinden periyodik aralıklarla alınan numunelerin doku kültürü laboratuvarında incelenmesi ile Sakarya iklimine en uygun fındık fidesinin üretilmesi sağlayacağız. Bu çalışma ilimizde rekolte artışına önemli katkı sağlayacak.” dedi.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı’nın fındıkta Doğu bölgesi ile Batı Karadeniz’in ayrı ayrı düşünülmemesi, bunun içinde başta borsalar olmak üzere sektördeki tüm paydaşların ortak akıl oluşturarak birlikte hareket edilmesi önerisi benimsenerek güç birliği oluşturulmasına karar verildi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ise fındıktan kazanımın üretim aşamasından başlayabileceğini belirterek, “Bunun için ithalatçılarında görüşleri dikkate alınarak istikrarlı ve sürdürülebilir politikalar oluşturmamız lazım. Bunun yolu da sektörü bir bütün halinde kabul edip, Devletin de gereken yasal düzenlemeleri yaparak, teşvik etmesi gerekiyor” dedi.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da borsa olarak üretimdeki verim ve kaliteyi artırmaya yönelik yaklaşık 20 yıldır yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, belirterek “Çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, hep birlikte çok kazanmak için iş ve güç birliği şarttır. Bunun içinde fındığın doğu-batı ayırımı yapmadan ele almak lazım” dedi.

Ziyaret Sakarya Spor Forması ve plaket takdimi ile sona erdi.

Haber Tarihi : 15.11.2021 13:10:45

Ortak Akıl Oluşturarak Birlikte Hareket Edilmeli Ortak Akıl Oluşturarak Birlikte Hareket Edilmeli Ortak Akıl Oluşturarak Birlikte Hareket Edilmeli Ortak Akıl Oluşturarak Birlikte Hareket Edilmeli
Başkan Sarı'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı
Sakarya 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı
STB Fındıkta Lisanslı Depoculuk Çalıştayına Katıldı
Sakarya'nın Süpürgesi YÖREX'te Yoğun İlgi İle Ses Getirdi
Akıllı KOBİ Platformu; KOBİ’lerin dijital dönüşüm üssü olmayı hedefliyor.